10 základních věcí, které byste měli před masáží vědět

27.02.2015 13:55

1.) Masáž je vhodná pro všechny věkové kategorie. Liší se tlakem, který by masér měl vždy odhadnout a to podle - věku, váhy, pohlaví, zdravotního stavu. 

2.) Vždy byste měli znát svůj zdravotní stav. Pokud si masér není jist nebo se mu na vašem těle něco nezdá, může odmítnout vás namasírovat a místo toho vás pošle k lékaři pro potvrzení, že váš zdravotní stav dovoluje tuto proceduru. Nebo vám to může doporučit po masáži. Také by vám ale měl říci z jakého důvodu vás tam posílá a co konktrétně se mu nezdá. 

3.) Před první masáží vás masér může poprosit o vyplnění dotazníku o zdravotním stavu. Vyplňujte dle pravdy - je to pro vaše dobro. Pokud například trpíte osteoporózou - řídnutím kostí, masér tomu přizpůsobí masáž, aby vám tlak neublížil. 

4.) Vždy byste si měli zjistit na jaký typ masáže jste se objednali a co od dané masáže očekávat. Také se ptejte na cenu, délku trvání a na jméno maséra, abyste si mohli zjistit popřípadě i reference. Při objednání si zapiště ihned datum a čas. 

5.) Měli byste pít dostatek tekutin, nejíst těžká jídla, dvě hodiny do začátku masáže si dejte jen něco lehce stravitelného a hodinu před masáží nejeste vůbec. 

6.) Na masáž je dobré dostavit se včas. Běžná masáž trvá 50 - 60 minut. Většinou po vás má masér objednané další klienty, když tedy přijdete pozdě, sami se okrádáte o čas.. A nejen to, znervózníte a už se nedokážete uvolnit.

7.) Správný masér by během terapie neměl mluvit - pokud nenavážete kontakt vy první. Měl by vám dát prostor pro maximální uvolnění a relaxaci. Během masáže je puštěna uklidňující muzika, která navozuje správnou atmosféru. Nebojte se usnout - pro maséra je spící klient největší pochvalou :-)

8.) Cena masáží je různá, záleží na druhu masáže, na její délce, na městě, také kde se necháváte masírovat - jestli ve wellness cetru či u živnostníka, na doprovodných službách. Vždy se zeptejte na cenu při objednání, abyste potom nebyli překvapeni.

9.) Po masáži byste měli pít dostatek vody. Po většině masáží není vhodná fyzická aktivita, ale například po lymfatické masáži se sport velmi doporučuje. Pokud si nejste jisti, zeptejte se.

10.) Na tom, jak často masáž absolvovat, záleží mnoho faktorů. Obecně pro lidi bez zdravotních problémů se preventivně doporučuje chodit na masáž jednou měsíčně. Pokud vás bolí záda nebo máte zdravotní potíže je dobré se poradit s terapeutem, který doporučí jak často tuto terepii dotykem absolvovat. 

Nějaké další postřehy? :-)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek