Anticelulitidová masáž

10.02.2015 15:23

Anticelulitidová masáž je účinná masáž v boji proti celulitidě a vypnutí pokožky, formování postavy a zlepšení kvality pokožky. Jedná se o velmi příjemnou masáž, která má za úkol aktivovat lymfatický systém, ovlivňuje hluboký krevní oběh a zbavuje tělo toxických látek.. (Jednoduše má za úkol hýbnout s tím bordelem, který se (sám?) Vám v onech problémových partiích usadil :-P) 

Noo, ok, pojďme si to trochu rozebrat a uvést na pravou míru! Co od této masáže očekáváte? Zázraky? Že se během jedné kúry zbavíte celulitidy, kterou si pěstujete už tak dlouho? 

Tímto v žádném případě nechci hatit anticelulitidovou masáž! 

Ba naopak si myslím, že se jedná o velmi příjemnou a kvalitní masáž, která opravdu k odbourání celulity napomáhá! Kompresní hmaty, které tato masáž obsahuje, mají velmi příznivý vliv na podkožní metabolismus, který značně ovlivňuje vstřebávání tuků. Také aktivují hluboké svalové struktury.. 

Všimněte si slova NAPOMÁHÁ... Je docela důležité! Proč? Víte jak vzniká celulitida? Tak schválně...

Celulitida

Jedná se o onemocnění kůže! Naštěstí následky jsou pouze estetické - nepředstavuje (samotná) zdravotní rizika. Je několik faktorů, jak pomerančová kůže - jak se celulitidě říká - vzniká:
  • Změna hormonů v krvi - těhotenství, menopauza, různé hormony (antikoncepce)
  • Ochabování vazivové tkáně - nedostatečný nebo žádný pohyb, špatná strava a nízký pitný režim 
  • Stres, káva, cigarety alkohol, ... - vše má vliv na činnost jater, které mají za úkol metabolismus tuků
  • A ano, může být i dědičná, ALE záleží na vašem životním stylu, zda genetice půjdete naproti nebo ne
Pokud si budete stát pevně za tím, že celulitidu máte geneticky danou, protože ji měla vaše maminka i babička a má to i sestra, teta a vlastně celá rodina, nemusíte dál ani číst :-) Nebo chcete oponovat tím, že i hubené modelky ji mají? A slyšeli jste s nimi někdy rozhovory? Proč celulitidu mají přesně ty kočky, které se v nich chlubí tím, že vůbec necvičí? Náhoda? A viděli jste někdy celulitidu u bikinek - tedy závodnic fitness? Ano, možná jsou "posedlé" zdravou stravou a cvičením, ale přesně o tom to je.. Buď a nebo! Tedy buď se smíříte s tím, že máte rosolovitý zadek a nebo s tím začnete něco dělat!
 
Pokud se rozhodnete mít výstavní půlky, pak právě I anticelulitidová masáž může být velmi užitečná a boj podpořit a urychlit..
 

Pro ty, co čtou dále :-) Jak celulitida vzniká?

Celulitida souvisí s nedostatečnou činností lymfatického systému a krevního oběhu, kdy není naše tělo schopno vyloučit z organismu všechny toxiny a odpadní látky. Tkáně trpí nedostatkem vitamínů a minerálních látek a důsledkem jsou změny podkožního vaziva ve formě nepěkných dolíčků. Toxiny jsou velmi často rozpustné v tucích, a proto se automaticky usazují v tukové tkáni a deformují tukové buňky. Celulitida ale nemusí být způsobena jen nadbytkem tukových buněk, ale například i tím, že náš organismus není schopen tuky spalovat a to hlavně díky nesprávnému životnímu stylu!

Jak s tímto strašákem tedy bojovat?

  1. V první řadě se doporučuji zaměřit na pitný režim.. Položte si otázku jak často, kolik a hlavně co pijete? 
  2. Rozproudění lymfatického systému.. Prosím, v tomto případě se svěřte do rukou odborníků a ne strojů! Manuální lymfatická masáž je pro aktivaci lymfy tou nejúčinnější! Bohužel ale jedna terapie nestačí.. Pro začátek jich doporučuji alespoň 10 (záleží na stupni celulitidy).
  3. Strava! Pokud to myslíte opravdu vážně, pak vyřaďte jednoduché cukry a ztužené tuky! Zařaďte zeleninu, ovoce a hlídejte si energetický příjem a výdej
  4. No pohyb Vás taky nemine! 3-4x týdně aerobní aktivita (kolo, běh, rychlá chůze, ...) Cokoliv Vás baví:)
  • Vyhoďte všechny ty "zázračné" krémy, které slibují okamžité odstranění celulity! Proč? Tyto krémy mají za následek ucpání pórů, což se nám opravdu vůbec nehodí!
  • Dobře, pokud jste na to již zvyklé a máte nějaký zaběhlý rituál - použijte opravdu kvalitní oleje nebo peeling - které si můžete vyrobit sami a krásně prokrví pokožku :-)
Tak a nakonec bych chtěla říci, že i anticelulitidová masáž nám aktivuje lymfatický sytém! V boji proti celulitidě je tedy účinná, ale doufám, že jste z tohoto článku pochopili, že samotná masáž Vám problémy nevyřeší. Musíte tomu uzpůsobit i zbytek! Nezapomínejte, že masáž zabere 1 hodinu, ale denně jich máte ještě 23! To už je pak jen a jen na Vás! :-)
 
Uff, možná trochu rázný článek, ale chtěla jsem jen říci svůj názor na celulitidu! Přijde mi jednoduché, hodit to na genetiku, zato bojovat proti ní je sakra těžké.. Běh na dlouhou trať, ale pokud člověk opravdu něco chce.. Všechno jde! Co říkáte?

Váš názor?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Celulitida