Dornova metoda 9. - 12. 4. 2015

21.03.2015 12:15

Dornova metoda je jemné ošetření obratlů, kloubů a zad. Jedná se o bezbolestnou metodu. Terapeut používá jemný tlak palců nebo celé ruky. Používají se pouze volné a přirozené pohyby, ošetřovaná osoba se nemusí bát prudkých a násilných pohybů, kdy by mohlo dojít k úrazu. Na rozdíl od dosavadních metod, které byly většinou prováděny trhnutím a mohou způsobit natažení svalu a zablokování energetických drah, je Dornova metoda skutečně šetrná a bezpečná, protože se při ní nemohou trhavým natahováním tkáňových struktur uvolnit krevní sraženiny.

Vrácení obratlů na původní místo se provádí aktivním pohybem ošetřované osoby. Terapeut zjistí, jakým směrem je obratel vychýlen a ošetřovaná osoba pohybuje protější nohou nebo rukou dopředu a dozadu. Terapeut vytváří protitlak na ošetřovaný obratel, který se sám vrátí na přirozené místo. Dornova metoda také umožňuje srovnat nestejnou délku nohou - podle statistik nelze srovnat pouze 2% případů!

Základním předpokladem je aktivní spolupráce pacienta s terapeutem. Každý si může vzít doslova své zdraví do vlastních rukou, protože součástí terapie jsou speciální cvičení. Nejsou časově ani pohybově náročná, ale umožní přeprogramovat Vaše tělo zpět do správné polohy hlavně při chronických potížích. Ale nejen při nich.Ošetřeni mohou být téměř všichni lidé. Je vhodné, aby byli alespoň trochu pohybliví, protože se od nich vyžaduje aktivní pohyb při spolupráci s terapeutem. Rozhodnutí o ošetření závisí na terapeutovi a jeho zkušenostech.

Kurz je rozdělen na Dornovu metodu I a II, nebo nabízíme I + II v jednom čtyřdenním bloku za akční cenu.

V České republice mají akreditaci pouze Anna Velisek a Zuzana Prouzová - Lehrmann. I přesto se v ČR vyskytuje větší množství vzdělávacích středisek, které Dornovu metodu nabízejí - bez potřebného vzdělání a praxe. 

Kurz je vhodný stejnou měrou pro maséry, fyzioterapeuty či lékaře jako pro zájemce bez jakéhokoli odborného vzdělání. Po ukončení obdržíte certifikát o absolvování kurzu

Náplň kurzu

  • V kurzu se seznámíte s technikami Dornovy metody
  • Naučíte se techniky aplikovat do praxe
  • Čeká Vás teoretická část, která se bude prolínat s praktickou výukou
  • Cviky svépomoci - jak pomoci sobě i ostatním - předcházení problémů pohybového aparátu.
  • Pracuje se jak ve stoji, vsedě i vleže

Učitelé

Anna Velisek

Cena

 

5 900 Kč

Při zaplacení do 30 dnů před začátkem kurzu SLEVA 100 Kč.

Doba konání

 

Kurz je čtyřdenní

Čtvrtek 17:00 - 20:00

Pátek 9:00 - 17:00

Sobota 9:00 - 17:00

Neděle 8:00 - 15:00

S sebou

 

- 2 ručníky                                 - 2 prostěradla

- Psací potřeby                          - Sešit

- Pohodlné oblečení                  - Přezůvky

- Papírové utěrky                       - Dobrou náladu

Místo konání

 

Halasovo náměstí 1 - Salon WALLI, Brno - Lesná  nebo  Horníkova 1 - ŽŠ a MŠ Horníkova, Brno - Líšeň

 

Přihlásit se můžete zde

 

Fotky