Fazolové cookies
Asi si neumím představit snídaně bez ovesných vloček. Jáhly ani pohanka mě tolik nechutnají. Navíc se z nich dají připravovat skvělé recepty. Vařením v mléce či vodě vznikne výborná kaše, rozemletím mouka, kterou můžete použít při pečení. Fantazii se meze nekladou :-) Zároveň ovesné vločky patří mezi nejvýživnější potraviny z obilí, které jsou plné bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny. Také snižují vstřebávání sacharidů do krevního oběhu = stabilizují cukr v krvi a nemáme po nich pocit hladu. Díky vláknině snižují cholesterol a krevní tlak, dokáží také stimulovat štítnou žlázu.
Obsahují vitamíny skupiny B, vit E, kyselinu listovou a minerální látky jako vápník, želežo, hořčík, selen, křemík, fosfor. Věděli jste, že jsou vyhledávány i pro zklidňující účinky? Jako lék proti nespavosti se doporučuje vycpat polštář právě ovesnými vločkami. Pomáhají k udržování pevných kostí, zubů a pojivové tkáně. Ženám mohou být nápomocny po zotavení, zejména po porodu. Vyhýbat bychom se měli instantním variantám, které jsou průmyslově zpracovány. Tak už chápete, proč je mám tak ráda? :-)
Fazolové cookies
Ingredience:
Základ:
- Ovesné vločky
- Bílé fazole - 1/4 plechovky
- Kokos, kakao, agáve sirup
- Datle - 20g, mandle - podle počtu košíčků
- Domácí kokosové mléko
Náplň:
- Měkký tvaroh
- Celý banán - zmražený přes noc v lednici
- Kokos, škořice
- Kokosové mléko - domácí