Karbanátky z masa a řepy

14.03.2015 18:02

Snídaní jsem vám sem dala dost, tak je na čase to vyvážit nějakým obědem. Červená řepa, která má původ ve středomoří, se poměrně rychle stala součástí naší kuchyně. Je zdrojem antioxidantů, vitaminů (A, B, K) a minerálních látek (hořčík, železo). Má detoxikační účinky. Pomáhá při trávení a odbourávání tuku. Používá se do salátů, při přípravě sladkých či slaných koláčů, zeleninových šťáv, polévek a dalších pokrmů. Existuje spousta receptů a tady je jeden z nich

Karbanátky z masa a řepy

Ingredience:
  • 100g kuřecí prsa
  • 100g vařené řepy
  • 150g brambor ve slupce
  • Koření, cibule, česnek
  • Dresing: 70g řecký jogurt, okurka
Postup: Brambory nakrájíme na měsíčky a pečeme na pečícím papíře. Mezitím si očistíme maso a vložíme ho do připraveného mixéru. Přidáme také řepu a mixujeme dohromady. Hotovou hmotu, která se nám krásně spojila, osolíme, opepříme, přidáme koření dle chuti a tvoříme placky. Pečeme v troubě. Připravíme si dresing smícháním řeckého jogurtu, okurky, soli a pepře, také můžeme dochutit cibulí a česnekem - dodává to jídlu pikantní chuť.
 
Jednoduchý, rychlý a vynikajicí oběd. Dobrou chuť.

Fotky