Krevní skupina "0"

09.03.2015 20:13

Nulka je nejstarší ze všech čtyr krevních skupin a také nejrozšířenější. Má ji největší počet obyvatel této planety. V České republice však prvenství drží krevní skupina A, 0 je až na druhém místě (dle výsledků průzkumu Fakultní nemocnice Motol). Původ mají nulky v Africe, kde asi před 40 000 lety tato skupina vznikla. V tomto článku se dozvíte co jíst, jak nejlépe posupovat při dietě, který sport je pro "0" nejvhodnější, ale také jejich charakteristické znaky. 

Strava 

Protože se jedná o nejstarší skupinu, asi vás nepřekvapí, že se její nositelé živili lovem. Byl to pro ně zdroj obživy a maso tedy jedli denně. I proto jsou nulky "masožrouti" a maso je jim, narozdíl od ostatních skupin, doporučováno. A to 5x až 7x týdně (porce do 150g/den). Stejně jako maso, i ryby jsou pro tuto skupinu ideální. Dopřávat by si tyto pokrmy měli s porcí zeleniny. Mezi velmi vhodnou zeleninu patří listová zelenina (brokolice, salát, špenát), zejména kvůli vitamínu K, který podporuje srážlivost krve, s kterou mají nuly často problémy.
Naopak omezit by měli kávu, citrusové plody - i šťávy z nich a také třeba brambory.
 

Hubnutí

Dle knihy "Jak zhubnout podle krevních skupin" je největším problémem této skupiny LEPEK. (Lepku je věnován speciální článek). Zvláštní u této skupiny je, že ji, pro váhový úbytek, vadí čistě zásadité potraviny - čočka, fazole. Mírně kyselé prostředí ve svalech je pro spalování tuků u nulek potřeba. 
 

Ideální sport

Díky tomu, že mají kořeny v době, v které se věnovali lovu, jsou to výborní běžci. Proto ideální jsou vytrvalostní sporty jako je běh, ale i cyklistika. Nulky jsou velmi soutěživé, proto i sporty, při kterých se soutěží, pro ně mohou být ty pravé. Také v týmu mohou být vynikajicí.
 

Charakteristika

U soutěživosti této skupiny zůstaneme. Pokud bychom ji měli charakterizovat jedním slovem, je to "VÍTĚZ". Touží po vítězství ve všech oblastech života. Jsou to právě nuly, kteří jdou jak se říká "přes mrtvoly". Lidí s touto krevní skupinou je tolik, že všichni nemohou být v čele a ti, kteří nejsou mohou být nepřejícní, závistiví, bojují o prvenství. 
 
Díky své posedlosti po úspěchu jsou ale velice dobrými vůdci a organizátory. Zároveň ze všech skupin nejvíce respektují a vzhlíží k autoritám, protože jsou pro ně příkladem a chtějí jednou stát na jejich místě - ne-li výš. 
Jsou také velice soustředění, adaptabilní, silní, vůdčí. 
Pokud se nula rozhodne např. zhubnout, bez výmluv má během té doby, jakou si stanovila, daná kila dole. Tak cílevědomí a vytrvalí jsou. Zároveň ale často až otrocky přizpůsobují své chování společnosti. 
 

Jací jsou partneři

Bohužel touha po moci platí i v oblasti vztahů. Jsou až posedlí svým protějškem, zejména během "námluv". Jakmile si vyberou svou "kořist", zakousnou se a jen tak ji nepustí. Další zápornou stránkou je, že jsou příliš koncentrovaní na svůj vzhled a také na to stále dokola upozorňují. Muži této skupiny se vás budou snažit uslovíčkařit. Budou vás zahrnovat lichotkami, ale pokud podlehnete příliš brzy, už o nich nemusíte slyšet. 
 

Kladné stránky 

Mezi největší plusy patří, že vědí co chtějí a dokáží si za tím jít. Jsou výborní řečníci a herci. Jsou velmi sexy. Umí si zachovat chladnou hlavu. Jejich schopnost plánování, organizace a vedení je závidění hodná.
 

Záporné stránky

Neváží si ostatních a pokud se jim nedaří, chtějí, aby se nedařilo ani ostatním - jsou nepřejícní. Arogantní, opovrhují lidmi, neumí se podřídit. Zároveň se sebou nechají manipulovat, pokud jde o autoritativní osobu, ke které vzhlíží.
 
 

Jak s nimi jednat

 

Pokud po něm toužíte

Měli byste jednat narovinu - jasně, stručně. "0" je realista, přistupujte k němu stejně

Jak jednat na schůzce

Věnujte se jim, dejte nulce veškerou pozornost - očekává to. V žádném případě nevychvalujte konkurenta

Pokud se pohádáte

Okamžitá omluva a objetí může lecos vyřešit

Jak poznat, že o vás stojí

Pokud vám svěří tajemství, chce vás něčemu naučit nebo vám ukázat něco, pro ni důležité

 

Čerpáno z knih: Typologie krevních skupin a Jak zhubnout podle krevních skupin
 
Tato charakteristika rozhodně neplatí na všechny lidi s krevní skupinou nula. Každý jsme jedinečný a originální a to samé platí i u krve. A pokud se chcete dozvědět více, rozhodně si doporučuji tyto dvě úžasné knížky pořídit. Stojí to za přečtení! :-)