Mrkvové kytičky

27.03.2015 22:22

Když se řekne kultura, okamžitě si představím divadlo. Poslední dobou jsem si ho vážně zamilovala. Alespoň jednou měsíčně se snažím si čas zpříjemnit právě o nějaké to divadelní představení. Zbožňuji tu atmosféru. Přijdu si vždy jak Alenka v říši divů - v jiném světě.. Baví mě, že se stále ještě dodržuje dress code, všichni se usmívají, v mužích se opět probouzejí gentlemani a dámy si to patřičně užívají. Vše, včetně prostorů, je prostě takové pohádkové. 

Včera mě do divadla pozval taťka a opět potvrdil svůj vynikající vkus! Mohl snad vybrat lépší představení, než "Čtyři dohody"? No jen horko těžko, že :-) Pan Dušek je prostě úžasný, ať si říká kdo chce, co chce! Dokázat ztvárnit s takovou nadsázkou něco tak vážného, to se musí opravdu umět! Pojal to humorným stylem, ale vše bylo tak moc trefné, až to místy bylo spíše k pláči.. Tolik pravdy ve dvou hodinách! Zavedla bych to jako povinné přestavení pro všechny obyvatelé naší krásné země! A kdo by to nepochopil, tak stále znovu a znovu, dokud mu to nedojde.. A jaké jsou ty dohody? 

  1. Nehřešte slovem
  2. Neberte nic osobně 
  3. Nevytvářejte si žádné domněnky 
  4. Dělejte vše, jak nejlépe dovedete
Pokud dostanete příležitost toto představení vidět, prosím neváhejte ani minutu! A zkuste si, i kdyby třeba jen pár hodin, podle dohod jednat, vyzkoušejte je na vlastní kůži. Vždyť svět by mohl být tak krásný, kdybychom otevřeli svou duši a přestali být ovládáni naším egem.. A teď už juchů na recepis :))
 

Mrkvové kytičky

Ingredience:
  • Mrkev
  • Ovesné vločky 
  • Bílek
  • Agáve sirup, skořice, mandle
  • Jahody
Postup: Mrkev si nastrouháme. Vyšleháme bílek do pěny a smícháme s mrkví a ovesnými vločkami. Osladíme sirupem či medem, přidáme nasekané mandle a posypeme skořicí. Vzniklé těsto dáme do formiček (silikonové kytičky) a na 10 - 15 minut do trouby. Jíme rovnou z formiček (nešly mi vysypat :D) a zdobíme jahůdkami. 

Mrkvové kytičky