Neřešte jak, ale PROČ

01.03.2015 10:44

Dostali jste se do fáze, kdy jste opravdu nespokojeni se svou postavou a řekli jste si rázné DOST momentálnímu životnímu stylu? Teď trávíte hodiny brouzdáním po internetu a hledáním nejvhodnějšího návodu, jak co nejrychleji a pokud možno nejjednodušeji se zbavit těch x kilo, které vás dělí od vysněné postavy? Obvoláváte známé jestli náhodou nevědí jak Franta nebo Petra zhubli těch 15kg a teď vypadají tak dobře? Zadržte! První otázka, kterou byste měli na cestě k vysněné postavě řešit není JAK, ale PROČ!

Opravdu věřím a zastávám názor, že hubnutí začíná v hlavě - VŽDY! Je důležité zjistit příčiny toho, proč máte takovou postavu, jakou máte. Proč jste nespokojeni. Co vás dohnalo do té fáze, v které jste? Proč jste to nechali zajít až tak daleko?  Proč jíte sladké? Jaké pocity při tom máte..

Udělejte si na sebe pár minut čas. Ne za chvíli, ale hned. Vemte tužku a papír a pište:

Odpovězte si na 3 jednoduché otázky

  1. PROČ máte nadváhu / obezitu / 5kg nahoře / chuť na sladké / řešíte problémy jídlem / si vyčítáte jídlo
  2. PROČ chcete zhubnout / mít jinou postavu / začít cvičit / změnit stravování / jiný životní styl 
  3. CO jste schopni pro tento cíl udělat / obětovat / změnit
... doplňtě si cokoliv, co se vám hodí, líbí, co právě řešíte...
 
A až teprve po tom, co si opravdu upřímně odpovíte na tyto otázky, přejděte na otázku JAK zhubnout. Ale slibuji, že pokud nad tím budete přemýšlet a odpovídat naprosto narovinu - i když je to občas těžké, ale přiznáváte to sami sobě a naučte se být k sobě maximálně upřímní (jak vám mají věřit ostatní, když si neumíte věřit sami) - dozvíte se mnoho zajímavých a podstatných informací. Pochopíte, kde jste dělali chyby, co bylo špatně. A hlavně - do samotného procesu hubnutí se vám půjde úplně jinak - lehčeji. 
 

Psychický problém

Pojďme se na to podívat z trochu jiné strany. Luise L. Hay ve své úžasné knize " Uzdrav své tělo" uvádí fyzické problémy a jejich psychickou příčinu. Tvrdí, že každý problém, který máme vychází "zevnitř nás samotných". Ano, opravdu každý! Vše je důsledkem našich myšlenek, názorů a odráží se zde i náš životní styl, strava, aktivita. Dle mé vlastní zkušenosti se s tímto tvrzením velmi ztotožňuji, ale rozhodně vám ho nechci vnucovat. Pouze doporučuji, že pokud ve všem budete hledat příčinu ve vás samotných, mnoho věcí to ulehčí!
 

Ale pojďme zpět k Luise a k její knize:

  • Anorexie = popření vlastního života, extrémní strach, sebenenávist, odmítnutí
  • Bulimie = beznadějný teror, horečné nacpávání se a zvracení ze sebenenávisti
  • Nadváha = strach, potřeba ochrany, útěk před city, nejistota, odmítání sebe sama, touha po naplnění
  • Přehnaná chuť k jídlu = strach, potřeba ochrany, odsuzování emocí
  • Tuk = přecitlivělost, často symbolizuje strach a potřebu ochrany. Skrytá zloba a neochota odpustit
  • Tuk - boky = zloba na rodiče; břicho = zlost, že mi ostatní odmítají dát výživu; stehna = zlost z dětství
VŠE - každá vyrážka, pupínek, každý vypadnutý vlas, špatná kvalita nehtů, ale i všechny druhy nemocí - od rýmy, přes únavu, až po rakovinu - mají přícinu v našem nitru. Jedná se o nerovnováhu v našem těle, kterou způsobuje negativní myšlení, naříkání, zlost, špatná strava, alkohol, kouření, ... . 
 
Udělejte si čas sami na sebe - prostě všeho nechte a sedněte si sami se sebou a položte si otázku PROČ se to děje, kde děláte chybu. Jaké pocity tento stav mohly vyvolat. Nehledejte chyby jinde, ale zaměřte se na sebe. Proč? Protože:
Vy jste jediný člověk, který dokáže ovlivnit váš život!
 
Pamatujte si, že zdraví máme jenom jedno a ani ten nejlepší lék nevyléčí naši psychiku - to je jen a pouze na nás. Pokud tedy chcete zhubnout nevěřte zaručeným hubnoucím fíglům, ale důvěřujte svému tělu a dejte mu to nejlepší - lásku! Naučte se milovat sami sebe, buďte šťastní a uvidíte, že všechny věci ve vašem životě se začnou ubírat tou správnou cestou!

Jak řešíte příčiny?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek