Plněné žampiony - 2 recepty
16.03.2015 13:10
Krásné ráno :-) Vím, že jsem to teď trochu zanedbala a moc se omlouvám. Dneska proto přidám receptů více. Nechala jsem se přemluvit do Bosonoh na hody a tak jsme v neděli byli zkoušet. Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu, ale musím vám říct, že to byla paráda :-) Veliký zážitek!
Jeden recept plněných žampionů na dva způsoby. Můžete je připravit jako lehkou večeři se salátem a cuketovými hranolkami nebo jako oběd společně s kuřecím masem a bramborem. Obě varianty jsou výborné a rychlé :-)
Plněné žampiony s cuketovými hranolkami
Ingredience
- 2 velké žampiony
- Tuňák ve vlastní šťávě
- Půlka cukety
- Kozí sýr
- Sůl, pepř, chilli, oregano
- Salát - listy, řepa, rajčata, citron
Postup: Žampiony si očistíme a vyřízneme nožku. Do každého žampionu přidáme tuňák a navrch dáme plátek kozího sýru, opepříme, okořeníme. Cukety si nakrájíme na hranolky - k tomu jsem použila škrabku na brambory, která dělá hezky tenké proužky, osolíme opepříme a na peč. papíře pečeme společně na 170°C asi 15 minut. Mezitím si připravíme salát - listy, nakrájenou a uvařenou řepu, rajčata a zakápneme citronem.
Kuřecí maso s bramborem a plněnými žampiony
Ingredience:
- Kuřecí maso
- Brambory ve slupce
- Žampiony
- Tuňák ve vlastní šťávě
- Kozí sýr
- Oregano, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Brambory ve slupce opláchneme, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 180°C, pečeme dokud nezměknou a nezezlátnou. Mezitím si nakrájíme maso, osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti. Žampiony si připravíme stejně jako u předchozího receptu - očistíme, odřízeneme nohu a plníme tuňákem. Navrch dáme kozí sýr a okořeníme. Sůl nedávejte - tuňák je slaný dost. Až budou bramory měkké, vložíme k nim maso i žampiony a pečeme dalších cca 10 - 15min. Podáváme se zeleninou. Dobrou chuť :-)