RAW Tvarohový dortík
A je tu další snídaně.. Tentokrát nepečená. Receptíkem jsem se inspirovala včera na facebooku. A protože jsem si nepečený dortík ještě nedělala, připravila jsem si vše už včera a do rána nechala v lednici ztuhnout. A musím vám říct, že to mělo taky hodně co do sebe, bylo to vláčné, lepivé, výborné :-)
RAW food se stává čím dál větším hitem, který si oblíbili nejen vitariáni, ale také lidé, kteří se zdravě stravují. Vitáriáni je označení pro lidi, kteří se stravují potravinami bez tepelné úpravy. A přesně to charakterizuje RAW jídla. Jedná se o pokrmy ze syrových surovin, připravovaných do 42°C. Je všeobecně známo, že právě tepelnou úpravou se ničí spousta vitamínů a minerálů a díky syrové stravy se tomu dá lehce zabránit.
Díky "živým" produktům se do těla dostává maximání množství vitamínů a enzymů, které jsou potřebné pro trávení. Na první pohled nejsou od těch pečených nebo vařených pokrmů k nerozeznání a chutnají také výborně! Kolikrát ještě lépe, tak jdeme na to :-)
RAW Tvarohový dortík
Ingredience (pro dvě osoby):
- 100g datlí
- 80g kešu ořechů
- Ovesné vločky
- 250g měkký tvaroh
- Kokosové lupínky
- 100g šmakoun - meruňka (nemusí být, ale dodává tomu výbornou chuť)
- Perníkové koření, agáve sirup - či jiné sladidlo