Reflexní terapie plosky nohy

01.02.2015 23:21

Relexní terapie neboli reflexologie plosky nohy je jednou z nejúčinnějších metod alternativní medicíny, která využívá skutečnosti, že všechny orgány nebo části těla mají svoje reflexní místo (reflexní plošku) na chodidle.

Metoda stará pět tisíc let vychází z toho, že každý orgán v těle má na noze tzv. reflexní plošku, která je energeticky a nervově spojená právě s daným orgánem. Představte si to jako struny, které vedou z jednotlivých orgánů právě na příslušné místo na chodidle. Každý orgán má tedy svou "strunu", která končí v určitém bodě na noze. 

O co tedy jde?

Jedná se vlastně o velmi příjemnou masáž chodidel ... až do té doby, než terapeut najde slabinu a Vámi projede pichlavá bolest! Co to znamená? Zatvrdlina nebo bolest v takovém místě signalizuje blok v proudění energie, který časem způsobí (nebo už způsobil) nemoc nebo bolest příslušného orgánu. Pokud hladíme a masírujeme správné místo, léčíme tím i vnitřní orgány.

Chodidla - mapa lidského těla

Ne nadarmo se říká, že když se díváme na svá chodidla, je to jako kdybychom na sebe koukali do zrcadla: nártní strany představují přední stranu těla, šlapky chodidel, které nevidíme, záda, pravá strana těla se zrcadlí na pravém chodidle, levá strana těla na levém chodidle, vnější strany chodidel odpovídají vnějším okrajům těla, vnitřní strany středovým orgánům a části těla, palce a prsty jsou krk a hlava, nárty hrudník a břicho a paty odpovídají pánvi.

Co všechno se dá vyléčit?

  • Problémy s krční a bederní páteří, meziobratlovými ploténky či klouby
  • Skolióza
  • Nejen, že ulevuje od bolesti hlavy a migrén, dokáže je ale i odstranit 
  • Léčí autoimunitní onemocnění, se kterými si klasická medicína často neví rady – astma, artrózy nebo alergie. 
  • Dochází k vyčištění organismus, který je oslabený dlouhodobým užíváním léků.
  • Detoxikace a podpora lymfatického systému
  • Gynekologické problémy, PMS (premenstruační syndom)

Ledviny a vztahy

Co to znamená pokud zjistíme velmi silnou bolest například v reflexní plošce ledvin? Ledviny jsou velmi citlivé na kvalitu vztahů s nejbližšími lidmi. Jakmile jsou tyto vztahy narušeny (např. potlačováním emocí), neproudí ledvinami dostatek životní energie, což při dlouhodobém trvání přináší poškození tkání.
Někdy úplně stačí odpustit, nebo se s něčím smířit. Bolest z nich jakoby zázrakem zmizí. 
U dětí velmi častá příčina dysfunkce ledvin bývá nadměrné používání bílého cukru a sladkostí, které paradoxně překyselují vnitřek. A ledviny - jakožto orgán, který se stará o udržování rovnováhy kyselin a zásad - jsou velmi přetěžovány. 

 

Zvládnu to sám?

Kouzlo spočívá v tom, umět ta místečka přesně vyhmatat - i přesto, že na internetu i v knížkách najdete obrázky. Umístění bodů se ale mění podle velikosti člověka a stavby jeho kostry. A také mačkat se musí umět. Záleží na technice, intenzitě i počtu a délce stisků.


Pokud se do toho přece jen pustíte sami ...

... zpočátku to dělejte velmi opatrně, je-li některá ploška velmi bolestivá, jen ji jemně vyhlazujte, není třeba překonávat urputnou bolest. Nikdy místo nemačkejte nad hranici snesitelnosti, která je u každého člověka jiná. Extrémní citlivost může znamenat, že v orgánu je třeba akutní zánět, proto ho spíše hlazením tlumíme. 
 
Vyzkoušeli jste někdy tuto alternativní metodu? Byli jste spokojeni? Pokud Vás tato metoda zajímá, zjistěte více na kurzu Reflexní terapie plosky nohy.
Více info na www.kurzynow.cz

Vaše názory

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek