Jak si poradit

26.02.2015 19:56

Není ženami více diskutované téma než hubnutí. Ať jdeme kamkoliv, všude se na nás usmívají vyhublé dívky, ženy, které drží v ruce něco, co OPRAVDU funguje a budeme mít fuguru jako nikdy předtím.. Při projíždění internetem na nás doslova vyskakují reklamy typu "klikni rychle, pokud chceš vědět jak během měsíce zhubnout 10kg". Řetězce se předhánějí v prodeji Light produktů, potravin s 0% tuku, bez přidaného cukru, ... Dokonce ani oděvní průmysl nezůstává pozadu - tak třeba zeštíhlující prádlo, boty po kterých budete mít úžasný zadeček.. 

Noo byly bychom tu do zítra jak přesycen těmito vynálezy náš trh je. Neříkám, že je to špatně - to rozhodně ne.. Otázkou je, čemu věřit.. 

Používejte selský rozum.. 

  • To asi není to, co chcete slyšet, že :-) Ale řekla bych, že nic trefnějšího neuslyšíte. Sto lidí, sto chutí. Každý jsme jedinečný, originální. Někdo má rád sladké, druhý slané. Někomu stačí při hubnutí, když přestane jíst odpoledne sacharidy, jiný je může vyřadit úplně a přesto nezhubne ani deko. A i když něco fungovalo na 100 lidí, neznamená to, že to bude ideální i pro vás.. 
  • Je proto na nás, abychom si vypozorovali, co na naše tělo jak působí. Zaměřte se ale nejen na to, po čem hubneme, ale i důvod proč jsme přibrali nebo nejsme spokojeni s postavou. 
Uvědomte si, že jste nepřibrali během dvou týdnů
  • Ono samotné přibýrání není tak jednoduchý proces. Naštěstí to nefunguje tak, že si dáme k obědu smažák, k večeři kachnu a máme 10kg nahoře.. Jen to takhle dělat pár týdnů a ejhle najednou jsou změny na vašem těle opravdu k nepřehlédnutí! Nejde tedy o to, že bychom jednou porušily, ale o to, jak se stravujeme dlouhodoběji..
  • A úplně stejně to funguje i v opačném případě - tedy při hubnutí. Pokud chceme hubnout, tělu co nejpřirozenější cestou, bez následného jojo efektu a dalších i zdravotních následků, nelze to prostě urychlit! Možná je to běh na dlouhou trať, ale určitě stojí za to. Nejen, že budete mít lepší postavu, ale jídlo vám dodá dostatek energie, zlepší se pleť, kvalita vlasů a mnoho dalších pozitivních a viditelných změn..
Je dobré se o hubnutí poradit s odborníkem
  • Pokud ani přes změnu stravy a pravidelném sportu stojí ručička na váze stále na jednom místě - vyhledejte odborníka. Může to být trenér ve fitku, výživový specialista či lékař. Můžete dělat chyby, které si ani neuvědomujete - špatně cvičit, jíst potraviny, které nejsou pro vaše tělo vhodné či mít problém se vstřebatelností živin, problémy se štítnou žlázou, nedostatek minerálních látek.. Mnoho sacharidů, málo bílkovin.. Těch nedostatků (i nadbytků :-)) může být opravdu až až.. 

A to, že vyhledáte pomoc odborníka není žádná ostuda, ba naopak - může to ušetřit hromadu času a trápení!