Potraviny

12.03.2015 23:03
Velmi mne těší, že i v České republice je čím dál více firem, které se zabývají životním stylem a snaží se ho podpořit opravdu kvalitními potravinami. Znamená to, že jdete na trh s něčím, co ani nevíte, jestli se vůbec bude prodávat. Je tu opravdu tak velká sorta lidí, kteří se snaží žít zdravě?...
09.03.2015 08:01
O proteinových nápojích jste určitě slyšeli. Primárně jsou vyrobeny pro vrcholové sportovce zejména v oblasti kulturistiky. V dnešní době je ale používají i sportovní nadšenci, s cílem zásobovat tělo kvalitními bílkovinami. Existuje několik druhů proteinových nápojů - přes sójový, syrovátkový,...
04.03.2015 17:12
Pokud jste navštívili nějakou z Asijských zemí - zejména pak Čínu či Japonsko - a ochutnali místí kuchyni, jistě jste se s mořskými řasami setkali, jsou totiž její neodmyslitelnou součástí. Existuje několik druhů řas. Označují se jako pomalu rostoucí "zelenina". Rostou na mořském dně, jsou...
29.01.2015 08:55
Chia ("čia") jsou semínka rostliny šalvěje hispánské. Jsou významným zdrojem bílkovin, kvalitních sacharidů, omega-3 mastných kyselin, ale také vlákniny. Jejich charakteristikou je bezpochyb hydrofilní charakter, což znamená, že na sebe dokáží vázat vodu a tím zvětšit svůj objem až 12x.  10g...
28.01.2015 20:40
Máte rádi ořechy? Pokud ano, potěším Vás. Jsou plné vitamínů, minerálů, bílkovin, vlákniny a hlavně zdravých tuků. Jsou to ty "dobré tuky", které chrání srdce i nervovou soustavu, podporují paměť a působí proti stárnutí. Platí pouze u přírodních - tedy neochucených - ořechů. :-) Díky článkům,...
28.01.2015 20:00
Setkali jste se někdy s názvem třezalka? Na našem trhu je dostupná v mnoha formách - tablety, čaj či jako olej. Jedná se o přírodní antidepresivum. Dokáže zvýšit hladinu serotoninu - hormonu štěstí. Znamená to tedy, že třezalka zlepšuje náladu a tlumí úzkost.  Třezalka je od nepaměti používaná...
28.01.2015 10:53
Zázvor pravý je metr a půl vysoká rostlina se žlutými květy, která je známá především díky svým oddenkům. Zázvor patří k nejsilnějším bojovníkům proti volným radikálům. Obsahuje přes 40 antioxidačních látek. Některé tyto látky jsou dokonce tepelně odolné a jejich aktivita se spouští právě během...

Fotogalerie: Potraviny

Potraviny

Pojďme se mrknout na jednotlivé potraviny.. 
 

"Neexistuje škodlivá, nebo nezdravá potravina, špatné jsou pouze špatné či nevhodné kombinace jednotlivých potravin."

Měli bychom proto více přemýšlet nad tím, co jíme. Hledat více alternativ jak jídlo připravit.. 

Nezapomeňte, že zdraví máme jen jedno..