Krevety s pestem, domácí houstičky a zelí z kedlubny

21.03.2015 23:55

Tak a dnes už poslední - třetí recept. Výborný oběd, lehký, ale zasytí. A taky mne velmi překvapila chuť zelí. No vyzkoušejte a uvidíte:

Krevety s pestem, domácími houstičkami a zelím z kedlubny

Ingredience houstičky:

  • Ovesné vločky
  • Mléko
  • Vejce
  • Prášek do pečiva
Postup: Buď si koupíte ovesnou mouku, nebo ji uděláte z vloček - já jsem si vločky rozmixovala. Přidáme trošku prášku do pečiva, celé vejce a mléko. Necháme asi 5 minut odležet a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme, dokud tyhle mini housky nebudou mít zlatavou barvu a křupavou krustu. 
 
Ingredience zelí:
  • Kedluben
Postup: Kedluben si nastrouháme nahrubo. Opepříme a pečeme společně s houskami. Chuťově je to opravdu výborné!
 
Igredicence krevety s pestem
  • Krevety - mražené nebo čerstvé
  • Sušená rajčata
  • Cherry rajčata, krájená rajčata v konzervě
  • Bazalka, lžička kokosového oleje
  • Sůl, pepř, chilli
  • Postup:  Na kokosovém oleji si orestujeme krevety s nakrájenými sušenými rajčaty. Mezitím si do mixéru dáme pár cherry rajčat a krájená rajčata v plechovce (i s nálivem), bazalku, sůl, pepř, chilli a vše mixujeme dohromady. Plechovku rajčat nedávejte celou, pokud to děláte pro méně osob. Až bude vše hotové, pesto dáme do mističky a krevety na talíř k zelí a mini houstičkám. 

Fotky