Mugcake

25.03.2015 07:01

Co říkáte na přípravu jídel v mikrovlnce? Že je tento pomocník na ohřev pokrmů škodlivý je více než známé, přesto ji najdeme téměř v každé domácnosti. Je to zvláštní, že děláme něco, o čem víme, že našemu zdraví neprospívá. Je to pohodlné a to zejména v dnešní době, kdy šetříme čas, kde se dá! Jídlo teplé za pár minut, jen dát na talíř a je to hotové. Také ženy ušetří čas v kuchyni. Mohou navařit na pár dní dopředu, poté to jen ohřejí a mohou podávat. 

Věděli jste ale, že nejen že to ničí vitamíny a nutriční hodnoty, ale ty se tím pádem pro tělo stávají nevyužitelné, ale dokonce i toxické? Také se po konzumaci jídla z mikrovlnné trouby mění složení naší krve. Více se můžete dočíst zde

No tak teď jsem docela na vážkách jak pokračovat, protože jsem si pro vás samozřejmě připravila recept, jehož příprava je právě v mikrovlnce :-D čímž si dosti protiřečím.. No ale tak udělám výjimku, protože je to opravdu rychlovka. A taky si myslím, že je to lepší, než si dát třeba sladké koláče:-) Ono mobilní telefon je taky zlo, které dobrovolně používáme..

Mugcake

Ingredience:
  • Ovesné vločky
  • Vanilkové sójové mléko
  • Šmakoun brusinka + góji
  • Kiwi, skořice
  • Arašídové máslo
  • 70% čokoláda (tato je slazena stévií)
Postup: Do misky si dáme ovesné vločky, které zalijeme mlékem. A dáme na 5 minut do mikrovlnky (To je celé kouzlo :)). Můžeme podávat s "hranolkami" ze šmakouna, arašídovým máslem a kiwi. Výborné je si mugcake posypat skořicí a ozdobit hořkou čokoškou, která se rozteče a je to ta pravá třešnička na dortu :-))